Hét hondentraining- en gedragscentrum

voor je puppy of jonge hond!

PuppyStart-klas

Veelgestelde vragen

Ik heb mijn pup net in huis. Kan ik al starten of wacht ik beter nog even?

We raden aan om een weekje na de thuiskomst te starten in de PuppyStart-klas. Zo heeft de pup alvast wat kunnen wennen aan de nieuwe omgeving en aan jullie. Nieuwe puppyeigenaars hebben na een eerste week vaak al heel wat vragen en vinden het wel fijn om even een klankbord te hebben aan de instructeur en andere puppybaasjes.

 

Moet mijn pup al iets kunnen vooraleer we starten met de Puppystart-klas?

Van de pups wordt er in de PuppyStart-klas nog niets verwacht. Ze leren rustig zijn in aanwezigheid van andere pups, maken kennis met de omgeving, leren hun naam kennen en we geven enkele korte handige oefeningetjes mee. Tijdens de lessen wordt er vooral veel informatie gegeven over het opvoeden van een pup en is er veel ruimte om vragen te stellen. We werken in groepjes van max 4 pups en elke pup volgt zijn eigen tempo.

 

Kan ik al starten met de PuppyStart-klas voordat mijn pup alle vaccinaties heeft gekregen?

Puppy's zijn bij H-Connect welkom vanaf 8 weken in onze PuppyStart-klas. Heeft je pup lang genoeg bij de moederhond gezeten? Dan heeft hij normaal voldoende antistoffen meegekregen uit de moedermelk om beschermd te zijn. 

 

Omdat bij ons enkel honden komen die volledig beschermd zijn (gevaccineerd of antistoffen uit de moedermelk) hoeven pups niet te wachten tot ze alle vaccins hebben gehad. Verder vragen wij altijd om tijdens de lessen de pups uit elkaar te houden.

 

Niets houd je dus tegen om al vanaf 8 weken te komen socialiseren in ons Puppystart-klasje. Voel je jezelf er beter bij om toch wat langer te wachten? Uiteraard is dat ook helemaal oké! Vanaf 12 weken kan je starten met onze basiscursus en in tussentijd is de PuppyStart-begeleiding misschien wel iets voor jou!

 

Hoe kan ik me aanmelden voor de PuppyStart-klas?

Aanmelden kan je doen door het aanmeldformulier in te vullen.